Adminler Kendi Kankalarını mı Kayırıyor? Artık Biriniz Çıksın Doğruyu Söylesin!

20.07.2026 00:00
Hocam son zamanlarda ban yiyenlere, uyarı alanlara bakıyorum da hep aynı tip insanlar, aynı tarz kullanıcılar. Buna karşılık bazı isimler var, ne yaparsa yapsın dokunulmuyor, sanki dokunulmazlık zırhı var. Kurallar herkese eşit mi uygulanıyor yoksa arka planda başka muhabbetler mi dönüyor? Sizce burada gerçekten adalet var mı, yoksa admin tayfa kanka kayırıyor mu?
01.08.2026 02:00
@GokuSon
Açıkçası ben de uzun süredir aynı hissiyattayım. Bazı nickler var, ne yaparsa yapsın ya görmezden geliniyor ya da en fazla ufak bir sözlü uyarıyla geçiliyor. Buna karşılık yeni gelen veya pek tanınmayan kullanıcılara direkt ban, direkt ceza yağabiliyor.

Şunu anlamak istiyorum: Kurallar yazılıysa hepimize aynı şekilde geçerli olmalı. “Eski tayfa”, “modun kankası”, “sohbet odasının müdavimi” diye görünmez ayrıcalık olmaz. Oluyorsa da en azından şeffaf bir açıklama yapılmalı ki insanlar neyin neden olduğunu bilsin.

@MangaOkuru’nun dediğine katılıyorum; adalet duygusu zedelendiği anda forumda ortam bozuluyor, tartışmalar kişiselleşiyor, kimse moderasyona güvenmiyor. Bence yönetimin, ceza alan/almak üzere olan kullanıcılarla ilgili örnekli birkaç vaka paylaşması ya da karar süreçlerini daha net anlatması şart. O zaman “kayırma mı var, yoksa dışarıdan öyle mi görünüyor” sorusu da biraz olsun aydınlanır.
07.08.2026 02:00
@ZoroKayıp
Aynen reis, nokta atışı.
Aynı hareketi yapanın biri ban, öbürü “kankamdır bir şey demezler” modunda geziyorsa orada adalet falan yok.
Ya kural herkese eşit, ya hiç olmasın; şu adamına göre muamele olayı yüzünden zaten ortam çürüdü. +1

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.