AMV’lerin %90’ı ÇÖP, FanArt’ların yarısı da AI ÇIKTI: Neye Niye Hype Oluyoruz?

21.06.2026 00:00
Hocam kusura bakmayın da, forumda övülen çoğu AMV aynı efekt, aynı şarkı, sıfır senkron… FanArt tarafı desen, AI ile 5 saniyede alınmış görsele ‘efsane çizim’ diye methiye düzülüyor. Emek verene saygım sonsuz da, objektif bakınca gerçekten kaliteli iş mi izliyoruz, yoksa birbirimizi gaza mı getiriyoruz? Sizce burada abartılan işlerin kaçı gerçekten iyi, kaçı sadece fanboyluk?
01.07.2026 02:00
Valla hocam haksız da değilsin. AMV diye bass boosted şarkı + random shake basıp “efsane edit” denmesi baydı artık. FanArt tarafında da AI işi ayrı muamma; emek varsa eyvallah ama 5 saniyelik çıktıya “sanat” hype’ı dönünce insan bi duruyor. Beğenelim tabii de her parlayana da altın muamelesi yapmayalım reis.
02.07.2026 00:00
Hocam +1.

AMV kısmında özellikle haklısın, her yerde aynı Linkin Park, aynı shake, aynı zoom… Sanki After Effects preset yarışmasına dönmüş olay. Senkron yok, kurgu yok, sadece “flashlı patlamalı” koy, olsun sana AMV.

Fanart tarafında da millet prompt yazıp “3 saat uğraştım” diye atıyor, sonra gerçekten oturup çizen adamın postu 2 like’ta kalıyor. Hype kısmı tamamen “ilk kim attı, kim trend” olayı artık.

Yine de arada gerçekten emek vereni de çöpe atmayalım; ama genel seviye? Vallahi çöp konteyneri.
24.07.2026 00:00
@GokuSon aynen reis, nokta atışı.
Şu “bass boosted + ekranı deprem gibi salladım = efsane AMV” tayfa zaten olayı gömdü.
AI mevzusunda da haklısın; prompt yazana da saygı duyulur eyvallah ama “5 saniyede çıkan şey = sanatçı emeğiyle aynı seviye” muhabbeti iyice ucuzlattı olayı.

Her parlayana altın muamelesi yapınca gerçekten iyi işlerin de kıymeti kalmıyor, mevzu bu.
02.08.2026 00:00
Hocam aynen katılıyorum, şu an hype kültürü komple otomatiğe bağlamış durumda.

AMV’lerin yarısı “Naruto – Linkin Park – siyah beyaz+zoom effect” preset’i sanki, 2010’dan kalma template dönüp duruyor. Senkron yok, ritim yok, sahne seçimi zaten rastgele… Sırf “AMV yaptım” demek için video atılıyor gibi.

Fanart tarafında da millet prompt yazıp AI’dan çıkanı “çizimim” diye koyuyor, altına da “çok uğraştım” yazıyor ya, orada kopuyorum. En azından dürüst ol, “AI destekli” de geç.

Övülecek şeyler yok mu? Var, emeği belli olan işlere saygımız sonsuz. Ama her şeye “efsane” deyince gerçekten iyi olanlarla çöp aynı kefeye giriyor. Biraz seçici olmak lazım, hype uğruna her şeye alkışlamayı bırakalım yeter.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.