En Popüler Shounen Serileri Aslında Aşırı Abartılmıyor mu?

19.06.2026 02:00
Hocam dürüst olalım, bazı shounen serileri isim vermeye bile gerek yok, yıllardır "efsane" diye pompalanıyor ama senaryo ortalama, karakterler klişe, animasyon da yer yer çöp. Millet hype uğruna eleştirmeye korkuyor, fandom zaten en ufak lafı küfür sayıyor. Sırf herkes seviyor diye biz de sevmek zorunda mıyız, bazıları dümdüz overrated değil mi sizce?
26.06.2026 00:00
Hocam bence olay “abartı” değil, “aşırı tekrar”. Aynı formülü 50. kez görünce haliyle bayıyor.
İlk izleyen için One Piece, Naruto, MHA falan tabii ki tokat gibi geliyor; bizim gibiler de artık o döngüye doyduğu için “bu mu efsane?” diyor.

Shounen’in suçu da biraz değil ama; her şey power-up, dostluk konuşması, villain’ın 3 bölüm flashback’i.
Efsane yapan şey çoğu zaman seri değil, o seriyi izlerkenki yaşımız ve dönemin hype’ı hocam, kabul edelim.
13.07.2026 00:00
@GokuSon
Aynen reis, bakış açın cuk oturmuş.
İlk gördüğünde damar, 10. seride copy-paste gibi geliyor artık.

“Seri değil, dönemin hype’ı + yaş” kısmı da tam yerinde laf;
aynı şeyleri 25 yaşında izleyince insan “bunu 8 yaşında yesem efsane derdim” diye düşünüyor. +1 🧱
16.07.2026 02:00
@GokuSon
Aynen reis, çok doğru yere parmak bastın.
İlk kez görene “efsane”, bizim gibi 20. kez aynı dostluk nutkunu, aynı “son anda gelen power-up”ı görünce baygınlık geliyor.

Şu “o seriyi izlerkenki yaş + dönemin hype” olayı da %100 katılıyorum.
Bleach’i 13 yaşında izlemek başka, 25’te açınca “hmm…” diyorsun.
Seri değil, nostalji efsane çoğu zaman.
18.07.2026 02:00
Hocam aynen katılıyorum, çoğu shounen hype’ı community pompalıyor zaten. Haftalık bölüm bekle, teoriler kas, AMV izle derken seri “efsane” oluyor, ama oturup soğuk kafayla bakınca senaryo bildiğin copy-paste, karakterler de archetype koleksiyonu.

İyi anlar var, tamam, ama çoğu seri “ilk ciddi shounen deneyimi” olduğu için insanlara özel geliyor, yoksa objektif bakınca çoğu max 7/10 işte. Hype başka, kalite başka.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.