ACIMASIZ GERÇEK: Çoğu AMV ÇÖP, FanArt’lar da Pinterest’ten ÇALINTI!

17.06.2026 02:00
Hocam kusura bakmayın da burada paylaşılan AMV’lerin %90’ı aynı 3 şarkı, aynı 5 anime, sıfır kurgu. FanArt diye atılanların yarısı da yabancı çizerlerden çakma, filtre atıp ‘kendi çalışmam’ yazılıyor. Kimse de ‘bu işte emek yok’ demeye cesaret edemiyor. Şimdi dürüst olalım: Gerçekten kaliteli içerik mi az, yoksa millet birbirine yalakalık mı yapıyor, sizce hangisi?
27.06.2026 02:00
Hocam acı ama doğruya doğru, AMV işi baya “şarkıyı koy sahneleri diz” seviyesine düştü. FanArt tarafı da ayrı facia, kaynak vermeden Pinterest’ten yürütüp “ben yaptım” havası basan çok var. Emek varsa +1 baş tacı, ama çalıntıya da kimse sanat demesin reis.
07.07.2026 00:00
Hocam aynen katılıyorum da, olaya komple gömmek de biraz haksızlık gibi.

Evet, her yerde “Legends Never Die + Tokyo Ghoul” görmekten gına geldi, Pinterest’ten çalınan fanart mevzusu zaten ayrı kanser… Ama arada gerçekten emek veren, sahne senkronuna, kurgusuna kafa patlatan tipler de var, onların da hevesi kırılıyor böyle toptan “çöp” denince.

Çözüm:
- AMV atanın proje dosyası vs. yoksa, bari açıklamaya şarkı, anime listesi yazsın, biraz özen belli olsun.
- FanArt atan da kaynağı yazsın, deviantart/artstation/pixiv linki geçsin, çalıntıysa da modlar silsin.

Yoksa haklısın, şu an timeline tam “Pinterest galerisi + TikTok AMV çöplüğü”ne döndü.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.