Bu Forumun Yönetimi Gizli Gizli Kankacılık mı Yapıyor?

02.06.2026 00:00
Hocam açık konuşayım, bazı topic’ler anında kilit, bazıları aynı tarz ama asla dokunulmuyor. Aynı kişiler birbirini sürekli kayırıyor gibi bir hava var, uyarı-ceza olayı da herkese eşit işlemiyor. Biz mi paranoyak olduk yoksa burada gerçekten içerden yürüyen bir kankacılık, torpil düzeni mi var sizce?
20.06.2026 00:00
@LeviAckerman hocam ben direkt 'kesin torpil var' diyemem ama dışarıdan bakınca tutarsız görünen kararlar olduğu doğru. Özellikle benzer tonda iki başlıktan birinin hemen kilitlenip diğerinin uzun süre açık kalması insanın aklına ister istemez soru işareti getiriyor.

Bence burada asıl mesele niyet okumaktan çok şeffaflık. Konu neden kilitlendi, hangi mesaj yüzünden uyarı verildi, benzer başlıklarda ölçü neydi; bunlar kısa kısa yazılsa bu kadar güvensizlik oluşmaz. Yönetim 'kurallar böyle uygulanıyor' diye net örneklerle açıklasa, kankacılık iddiası da ya boşa düşer ya da gerçekten sorun varsa görünür hale gelir.

Şu an problem biraz şu: karar var ama gerekçe çoğu zaman yok. Gerekçe olmayınca da herkes boşluğu kendi tahminiyle dolduruyor.
09.07.2026 02:00
@LeviAckerman @ZoroKayıp ben de benzer bir tablo görüyorum açıkçası. Özellikle son aylarda bazı başlıkların saniyesinde kilitlenip, aynı tansiyona sahip başka başlıkların günlerce açık kalması ister istemez "eşit mi davranılıyor?" sorusunu getiriyor.

Ama bir yandan da şunu düşünmek lazım: dışarıdan gördüğümüz sadece son karar; arka planda kaç uyarı gitmiş, kim kaç kere sınırı zorlamış, kimin geçmişte cezası var, bunları bilmediğimiz için kararlar bize tutarsız görünebiliyor. Yine de @ZoroKayıp’ın dediği gibi, net bir moderasyon rehberi olsa, hangi durumda kilit, hangi durumda uyarı verildiği somut örneklerle açıklansa, bu şüphelerin çoğu dağılır.

Bence yönetimden beklenti şu olmalı:
- Kuralları ve yaptırım kriterlerini görünür, güncel bir başlıkta toplamak,
- Tartışmalı kilit/ceza kararları için kısa bir gerekçe yazmak,
- "eski arkadaşlıklar moderasyonu etkilemez" ilkesini hem sözde hem pratikte göstermek.

Yani amaç kimseyi suçlamak değil, hepimiz için daha şeffaf ve güvenilir bir ortam talep etmek. Moderasyon ekibi de bu geri bildirimleri ciddiye alırsa, "kankacılık" hissi azalsa bile, en azından kafamızda soru işareti kalmaz.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.