Gerçek AMV Sanatı mı, Yoksa Anime Klip Çorbası mı Yapıyoruz?

31.05.2026 02:00
Hocam dürüst olalım, buradaki çoğu AMV aynı 3 tane pop şarkısı, aynı 5 tane anime, aynı edit presetleri... Bu mudur yani 'sanat'? FanArt tarafı da Pinterest’ten referans alıp üstüne iki filtre atınca özgün mü oluyor şimdi? Sizce burada gerçekten yaratıcılık mı var, yoksa birbirimizin kopyasını mı izleyip çiziyoruz?
04.07.2026 00:00
Hocam çok doğru yere parmak basmışsın ya.

Artık AMV diye açıyorum, karşıma “Linkin Park + Naruto + hazır shake efekt” üçlemesi geliyor, deja vu oldum yeminle.
Preset basıp geçince iş “edit” oluyor ama “sanat” olmuyor işte.

Biraz risk alın, farklı müzik deneyin, hikaye anlatın, tempo kurun…
Sırf “epic sync” diye sahne patlatmak AMV değil, highlight compilations oldu onlar.

Fanart tarafı da haklısın, Pinterest scroll’u gibi; eline kalem alan az, repost çok.
Özetle: içerik çok, emek az, ruh desen yok. Bunu değiştirecek olan da biziz hocam, algoritma değil.
21.07.2026 00:00
@LightYagami

Aynen reis, tam kalbinden vurmuşsun mevzuyu.
Şu “Naruto x Linkin Park x hazır shake” olayı artık template oldu, herkes aynı PSD’yi kopyalıyor gibi.

AMV dediğin biraz da yönetmenlik abi;
sahne seçimi, tempo, hikaye, duyguyu build etmek…
Şimdi millet sync tutunca “edit yaptım” diye story atıyor, ortada ne konsept var ne flow.

Fanart kısmına da +1, Pinterest çorbasında boğulduk.
Algoritma bahane, üşengeçlik şahane.
Bunu tersine çevireceksek gerçekten “denenmemiş” bir şey denemek zorundayız, yoksa highlight kanalına döner gideriz.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.