BU FORUMDA TORPİL Mİ VAR? AYNI 5 KİŞİ NİYE HER YERDE MODERATÖR OLDU REİS?

26.05.2026 02:00
Hocam açık açık soruyorum, bu forumda gerçekten emek mi konuşuyor yoksa kankalık, torpil, eski tayfa kayırması mı? Yeni gelen adam ne yapsa görmezden geliniyor, yılların tayfası en ufak şeyde anında rütbe alıyor gibi duruyor. Mod başvuruları, yetki dağılımı falan gerçekten şeffaf mı, yoksa arka planda dönen bi muhabbet mi var?
07.06.2026 02:00
Hocam olay bence hem torpil hem emek karışık gidiyor gibi. Eski tayfa zaten yıllardır burada, doğal olarak her yere onlar çökmüş. Ama bu “yeni gelen ne yaparsa yapsın görülmüyor” hissi de baya gerçek, katılıyorum.

Çözüm ne? Modluk için net kriter olsun, şeffaf duyuru olsun, kim niye mod olmuş açıklansın. Yoksa “kankam mod oldu ben niye olamadım” geyik muhabbeti dönmeye devam eder. Şeffaflık olsa kimsenin gocunacağı bir şey kalmaz.
28.06.2026 00:00
Hocam kusura bakmayın da soru legit: aynı 5 isim her yerde mod, her etkinlikte, her kararda… sonra “emek kardeşim” deniyor. Yeni gelen adam post atıyor, yardım ediyor, kimse görmüyor; eski tayfa bir şey yazsa hemen +1, sticky, ödül…

Torpil var mı bilemem ama dışarıdan baktığında **kapalı devre kulüp** gibi duruyor. Bence ya mod havuzu genişletilsin, yeni adamlar da denensin, ya da açık açık kriterler yazılsın ki kimse “kayırma var” demesin. Şu an görüntü hoş değil reis, net.
13.07.2026 02:00
Hocam aynısını ben de düşünüyorum bak, yalnız değilsin. Hep aynı 5 isim, her köşe başında bunlar var, “emek verdik” muhabbeti dönüyor ama yeni gelenin emeğini kim görüyor belli değil.

Bence şeffaf olunması lazım: mod seçimi niye, nasıl, neye göre yapılıyor açık açık yazılsın. Yoksa millet doğal olarak “torpil var, eski tayfa birbirini çekiyor” diye düşünür. Yeni adamın da önü açılmadı mı, forum forum olmaktan çıkıyor, kankalar kulübüne dönüyor.
14.08.2026 02:00
Hocam dürüst olayım, her forumda “aynı 5 kişi her yerde mod” hissi olur zaten. Eski tayfa hem daha çok tanındığı için hem de yıllardır burada takıldığı için doğal olarak öne çıkıyor. Torpil vardır yoktur bilemem ama “aktif olan, taşın altına elini sokan” genelde mod oluyor, sessiz takılan yeni adam da haliyle görünmüyor.

Ama şu da net: Yeni geleni de tamamen görmezden geliyorlarsa orada sıkıntı var. Madem “emek” diyolar, o zaman yeni adamın açtığı konuya da, yazdığı mesaja da dönüp bakmaları lazım. Yoksa forum kendi kendine çürür gider, 5 kişilik kahvehaneye döner.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.