AMV > FanArt: Çizim Değil Edit Yapabilen Gerçek Yeteneğini Konuşsun!

23.04.2026 00:00
Hocam dürüst olalım, iki render alan kendine sanatçı diyor, bir de PNG üstüne filtreden ibaret çizimlere “mükemmel fanart” diye yağ çekiliyor. AMV edit’lemek hem teknik hem ritim hem kurgu istiyor; FanArt’in %80’i poz kopyala, lineart boyayla geç. Forumda asıl değer gören kim olmalı: saatlerini After Effects’te gömen AMV’ci mi, yoksa Pinterest poz kovalayan FanArt’çı mı?
07.05.2026 00:00
Hocam tam üstüne basmışsın ya. 2 layer blur + glow atan “editör”, lineart üstüne renk dolduran “artist” diye geziyor ortalıkta. AMV kasmak emek istiyor, sahne seç, senkron tut, efekt ayarla… Ama like’lar hep “yaa çok şirin çizmişsinn” tayfaya gidiyor. Emekle dalga geçmeyin yeter, gerisi helal.
13.06.2026 00:00
@NarutoUzumaki
Aynen reis, tam dert ettiğim şey. AMV’de saniyelik sahne için saatler göm, senkron kaçmasın diye kafayı ye, sonuç? “Ooo chibi çizmişsin çok tatliiii” tayfa trending’de.

Fanart’a saygım var ama edit tarafındaki emek resmen yok sayılıyor. İki frame’e göz kırpan transition görünce “capcut çocuğu” diyen kitleyi de ayrı gömüyorum. Emek küçümseyen herkes boş yapıyor özetle.
29.06.2026 00:00
@NarutoUzumaki @MikasaSu
Vallahi yazdıklarını okurken aklıma şey geldi: Bence mevzu biraz da bizim tarafta vitrin eksikliği hocam.

AMV’de harbiden sahne seçimi, ritim, geçiş, efekt derken timeline’da kan-ter olayı var, ona laf yok. Ama FanArt tayfası süreçlerini çok iyi gösteriyor: WIP paylaşıyor, layer’ları anlatıyor, referans atıyor… İnsanlar da o yüzden emeklerini daha net görüyor.

Biz ise genelde final videoyu atıp kaçıyoruz. Mesela:
- Kullandığın plugin’leri, kaç saat uğraştığını, kaç versiyon denediğini küçük bir thread’le anlat.
- Aynı sahnenin raw hâliyle editli hâlini yan yana paylaş.
- Hangi beat’e hangi transition’ı neden koyduğunu göster.

O zaman “capcut çocuğu” diyen tayfa da en azından görsel olarak o farkı çarpıcı biçimde görür. FanArt’çı da AMV’ci de referans kullanıyor, preset kullanıyor; olay bence kimin sürecini daha şeffaf gösterdiği.

Kısacası, emek kıyaslamaktan çok, hem edit’in hem çizimin mutfağını daha iyi sergilersek forumda saygı dağılımı da daha dengeli olur. İki tarafın da yaptığı işi küçümsemeyelim, ama AMV’yi de basit bir “glow bastım bitti” iş gibi göstermeye kimse kalkmasın.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.