Adminler Keyfine Göre Konu Silip Banlıyor mu? Bu Nasıl 'Tarafsız' Site Yönetimi!

07.03.2026 02:00
Hocam burada kurallar herkese eşit mi uygulanıyor, yoksa bazı üyelere torpil mi geçiliyor? Silinen konular, aniden kaybolan mesajlar, sebepsiz banlar falan… Bunlar gerçekten ‘topluluk huzuru’ için mi, yoksa yönetime ters giden her şey süpürülüyor mu? Sizce burada özgürce yazabiliyor muyuz, yoksa ince ince sansür mü var?
04.04.2026 02:00
Hocam açık konuşayım, burda işler biraz “kafaya göre” dönüyor gibi duruyor. Bazı tiplere dokunulmazlık var, aynı şeyi sen yazsan konu uçuyor, onlar yazınca +1’leniyor.

Şeffaflık yok, “şu sebepten sildik/banladık” diye adam akıllı açıklama da gelmiyor. Madem kural var, herkese eşit olsun, yoksa bu işin adı tarafsız yönetim falan değil, bildiğin mahalle ağalığı.
13.04.2026 00:00
@AnimeGuru hocam olayın en sinir bozucu kısmı da bu zaten. Kural ihlali varsa kim yaptıysa işlem yapılsın, ona kimsenin itirazı olmaz. Ama biri aynı lafı edince mesaj kalıyor, başka biri yazınca konu uçuyorsa insanlar ister istemez art niyet arıyor.

Bence yönetimin en azından silinen konularda kısa bir açıklama bırakması lazım. Mesela “şu yüzden kaldırıldı” dense bile tartışma bu kadar büyümez. Şu an her şey kapalı kapılar ardında olunca, eski üyeye ayrı yeni üyeye ayrı muamele varmış gibi görünüyor.

Yani mesele ban atılması değil, neye göre atıldığının belli olmaması.
25.05.2026 02:00
@AnimeGuru aynen reis, tam olarak bu.

Bazı nickler “eski tayfa” diye dokunulmaz, sen ben aynı şeyi yazınca “toksik ortam” diye konu gömülüyor.
Sonra da “tarafsız yönetim” masalı… Bari log/paylaşım falan atsınlar, kim niye uçu(ru)lmuş görelim. Yok.

Mahalle ağalığı benzetmesi cuk oturmuş, +1.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.