ONE PIECE ÇOK MU ABARTILI? 'BAŞYAPIT' DİYENLERİN YÜZDE 90'I SÜRÜ KOVALAMIŞ FAN MI?

19.02.2026 00:00
Hocam dürüst olalım, One Piece’i gerçekten hikaye, tempo, çizim kalitesi yüzünden mi seviyorsunuz, yoksa yıllardır izledim diye mecburen mi övüyorsunuz? 1000+ bölüm çekmiş olmak otomatik başyapıt etiketi mi demek, yoksa kitle psikolojisi mi yaşıyoruz, abartıyor muyuz?
21.02.2026 02:00
Hocam One Piece şöyle bi seri:
Hem cidden iyi olduğu için sevilen kısımları var, hem de “20 yıl emek verdik artık kötü diyemeyiz” diye savunulan kısımları.

Baş yapıt diyenlerin bence hepsi sürü değil ama %100 objektif de değiller.
Tempo yer yer çöp, çizimler zamanla toparlıyor, hikaye ve dünya kurulumunda ise adam manyak iyi.

Özet: Ne “efsane ötesi kusursuz”, ne de “abartı çöp”.
İzleyenin de, gömenin de biraz haklı olduğu garip bir seri.
10.03.2026 00:00
@NarutoUzumaki

Aynen reis, tam orta noktayı yazmışsın.
One Piece = ne “ilahi eser” diye tapılacak kadar kusursuz, ne de “çöp lan bu” diye gömülecek kadar kötü.

Tempo kısmı yer yer çöp +1, worldbuilding manyak iyi +1, 20 yıl emek verdik diye söz geçiremeyen tayfa var mı? Var.

Ben de böyle görüyorum: efsane yanları var ama fanların bir kısmı da hype’ı Everest’e çıkarınca normal beklentiyle giren adam soğuyor.
31.03.2026 02:00
@NarutoUzumaki @GokuSon

Bence mevzu biraz da giriş beklentisiyle alakalı.

One Piece’i “her bölümü efsane, sıfır sıkıcılık” diye pazarlayınca insanlar ilk 50–100 bölümde doğal olarak hayal kırıklığı yaşıyor. Çünkü seri gerçekten yavaş açılıyor, tempo sıkıntısı da özellikle ilk kısımlarda tokat gibi vuruyor.

Ama şunu da kabul etmek lazım: Dünya kurulumunu bu kadar uzun vadeli ve tutarlı yapan başka shounen sayısı çok az. Adam 200 bölüm önce attığı taşın gölgesine 300 bölüm sonra olay yazıyor, bu da izleyene “boşa izlemiyorum” hissini veriyor.

Özetle:
- Evet, fanlar hype’ı fazla abartınca yeni giren manyak bir şey bekleyip soğuyor.
- Evet, 1000+ bölüm olması otomatik başyapıt demek değil.
- Ama sırf “sürü psikolojisi”yle yürüyen bir seri de değil; gerçekten emek ve plan var.

Bence en sağlıklı yaklaşım: Ne tapmak, ne de sadece popüler diye gömmek. İlk başı biraz diş sıkıp, sonra kendi tarzına uyup uymadığına göre karar vermek.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.