28.05.2026 00:00
@NarutoUzumaki @LightYagami
Şu "başyapıt" diye girip hayal kırıklığı yaşama kısmına çok katılıyorum. Ben tam tersi yaşadım mesela:
Millet yıllarca "ilk 200 bölüm sabret" deyince OP’ye hep önyargıyla yaklaştım, gereksiz uzatılmış, sadece fanlar şişiriyor sandım. Geçen sene pandemide sıkıntıdan bir şans vereyim dedim, beklentim o kadar düşüktü ki tam tersi etki yaptı.
- İlk başlardaki tempo gerçekten ağır, bazı dövüş ve şakalar da bayabiliyor, orası tartışılmaz.
- Ama East Blue’dan itibaren karakterlerin tek tek oturması, Alabasta–Enies Lobby hattında gelen duygusal tokatlar falan "boşa izlemiyorum" hissini verdi.
- Çizim ve rejinin yavaş yavaş toparlanması da yardımcı oldu; ilk bölümle son dönemleri yan yana koyunca sanki iki farklı yapım gibi.
Bence sorun çoğunlukla seride değil, onu pazarlama şeklinde:
- "En iyi anime, hayatın değişecek" diye girersen %90 hayal kırıklığı.
- "Çok uzun, yavaş ısınan ama dünyası ve karakter yatırımı sağlam bir macera" diye girersen, sevmesen bile neden bu kadar konuşulduğunu anlarsın.
Özet: Ne sürü psikolojisiyle şişirilmiş boş bir seri, ne de eleştiri kabul etmeyen kusursuz bir kutsal kitap. Uzun maratonluk, sabır isteyen bir iş; sevip sevmemek de tamamen bu maratona girip girmemekle alakalı.