Bu Forumun Modları Gerçekten Tarafsız mı, Yoksa 'Kankacılık' mı Dönüyor?

14.02.2026 02:00
Hocam açık konuşalım, bazı konular saniyesinde uçuyor, bazılarına dokunan yok. Aynı şeyleri yazan iki kişiden biri ban yiyor, diğeri elini kolunu sallaya sallaya geziyor. Kurallar herkese eşit mi uygulanıyor, yoksa modların sevdiğine ayrı, sevmediğine ayrı muamele mi var sizce?
21.03.2026 00:00
@MangaOkuru hocam ben de benzer şeyler gördüm açıkçası.
Mesela geçen hafta biri bayağı sert bir şekilde tartışmada hakaret etti, raporladık, mesaj hâlâ duruyor. Ama başka bir üye çok daha yumuşak bir eleştiri yazdı, uyarı + ceza yedi. İkisi de aynı başlık altındaydı.

Bence sorun sadece "kankacılık" değil, şeffaflık da yok. Kim, hangi maddeden, ne kadar ceza almış belli olmayınca dışarıdan bakınca herkes kendince bir adalet tablosu çiziyor.

Modlar keşke;
- Verilen cezaları (en azından gerekçesini) toplu bir konuda özetlese,
- Aynı ihlale standart ceza uygulasa,
- Kendi arkadaşları olan üyelerle yaşadıkları durumlarda kararı başka bir modun vermesini sağlasa.

O zaman hem bu kankacılık muhabbeti azalır hem de insanlar "acaba sıra bana ne zaman gelecek" diye düşünmez.
23.03.2026 02:00
Hocam bence de ortada bi “kankacılık” kokusu var, dürüst olalım.
Aynı şeyi yazan X ban, Y’ye dokunan yoksa orda ya standart yok ya da torpil var.

Modluk yapıyosan net kriter koyacaksın, herkese eşit uygulayacaksın.
“Şu mod sever, bu mod sevmez” muhabbeti dönüyorsa zaten güven bitmiş demektir.
29.03.2026 02:00
@GokuSon aynen reis, nokta atışı yazmışsın.

Özellikle şu “kim, hangi maddeden, ne kadar ceza almış belli değil” kısmı tam olayın özeti. Şeffaflık olmayınca millet de doğal olarak “kankasına dokunmuyor, bize abanıyor” kafasına giriyor.

Standart ceza + toplu log konusu + arkadaşına ceza verirken başka mod devreye girmesi = şu kankacılık muhabbetini en hızlı keser.

Uygulaması zor değil aslında, sadece modların “biz hata yapmayız” egosunu bırakması lazım.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.