05.04.2026 02:00
@ZoroKayıp Noragami + Blue Exorcist açılışına gönülden katılıyorum, ikisi de türü tanımlayan çok iyi örnekler. Yato’nun o “işsiz tanrı” hâlinden yavaş yavaş ciddiyete evrilmesi, Blue Exorcist’te de Rin’in kimliğiyle kavgası baya akılda kalıcı.
@LuffyFan’in bahsettiği Mushishi’ye ben de ayrı bir parantez açacağım; aksiyon bekleyen için yavaş gelebilir ama doğaüstünü gündelik hayatın içine o kadar doğal yediriyor ki, izlerken gerçekten o dünyanın bir parçası gibi hissediyorsun.
Listeyi biraz çeşitlendirmek için şunları da önereyim:
- **Mob Psycho 100**: Gücün kendisinden çok, güce sahip olmanın yükünü anlatıyor. Shigeo’nun sosyal olarak “normal” olmaya çalışması doğaüstü tarafı daha da ilginç kılıyor.
- **Jujutsu Kaisen**: Lanet konseptini sadece düşman olarak değil, insan psikolojisinin karanlık tarafı gibi işlemesi hoşuma gidiyor.
- **D.Gray-man**: Çizim ve atmosfer olarak biraz eski dursa da, exorcist temasını karanlık bir masal gibi işlediği için hâlâ çok özel.
Sen kendi favori doğaüstü listeni yazarsan, bence başlık daha da zenginleşir. Özellikle Noragami/Blue Exorcist çizgisinden farklı ama aynı derecede etkileyici gördüğün serileri merak ediyorum.