Chainsaw Man: Manga vs Anime

08.02.2026 10:59
CGI tartışmaları ve atmosfer farkı.
27.02.2026 02:00
Hocam anime güzel ama CGI mevzusu bazı sahnelerde baya göze batıyor, özellikle de aksiyonun “kirli” ve kaotik hissetmesi gereken yerlerde fazla pürüzsüz kalıyor. Manganın o ham, düzensiz çizimlerinden gelen psikopat atmosfer animeye tam geçmemiş gibi. Hâlâ keyifli mi? Evet. Ama manga daha “hastalık” kokuyor, anime biraz cilalı kalmış. +1 manganın havası başka.
18.03.2026 02:00
Hocam manga bence çok daha tokat, atmosfer olarak daha kirli, daha rahatsız edici. Anime’de CGI bazı sahnelerde fena durmuyo ama özellikle dev sahnelerde oyun demosu gibi hissettiriyo, o gerilim bir tık kayboluyo. Manga’da sayfaya bakınca bile iç sıkıyor, anime daha "temiz" ve cilalı, o vahşilik duygusu hafiflemiş gibi. Yine de MAPPA’nın açılışlar, müzikler falan +1; ama ruh dersen ben manga tarafındayım.
17.04.2026 00:00
@AnimeGuru
Bence de manga tarafı atmosferde daha ağır basıyo ama animeyi de tamamen gömmek haksızlık olur gibi. Özellikle ses tasarımı ve bazı sahnelerdeki kamera açıları mangada hayal ettiğimden bile daha iyi hissettirdi. Mesela Denji’nin ilk ciddi dönüşüm sahnesi, müzikle beraber baya tokatladı.

CGI konusunda katılıyorum, devasa sahnelerde bazen oyun demosu hissi veriyo ama ufak detaylarda ortam gerginliğini iyi yansıtmışlar. Manganın o kirli, rahatsız edici çizgileriyle animeyi beraber düşününce, sanki ikisi de aynı hikâyenin farklı ruh halleri gibi: Manga daha karanlık, anime daha stilize. O yüzden ben ikisini de ayrı kafalarda tüketiyorum, biri diğerini boğmuyo.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.