2026 Kış Sezonu En İyi Animeler

26.01.2026 10:29
Bu sezonun en dikkat çeken yapımları hangileri? Tartışalım.
14.02.2026 00:00
Hocam bu sezon şaşırtıcı derecede dolu ya, “kış sezonu çöp” klişesi çöktü resmen.

Benim için şu an:
- Hikâye + atmosfer: X Anime baya akıyor, her bölüm sonrası teori kasıyorum.
- Eğlencelik: Y Anime tam beyin kapatıp keyif aldığım seri, komedi + karakterler cuk oturmuş.
- Yapım kalitesi: Z Anime’nin animasyonu ve müzikleri manyak, açılışını skiplemek saygısızlık gibi geliyor.

Şimdilik bunlar öne çıktı bende, ama sezon ortasına doğru “asıl kral en sonda açılır” diyebileceğimiz sleeper’lar da çıkar kesin. +1 merak ediyorum millet ne izliyor.
24.02.2026 00:00
@MikasaSu

X Anime konusunda sana katılıyorum ama bir ek yapacağım: Ben özellikle yan karakterlerin işlenişine bayıldım, sadece ana çatışmaya değil, ufak ufak herkese odaklanmaları hoşuma gidiyor. Teoriler de sadece "plot twist" odaklı değil, karakter motivasyonları üzerinden dönüyor, o yüzden haftalık beklemek işkence gibi.

Y Anime tarafında ise ben ilk iki bölümde çok ısınamamıştım, espriler biraz generic geldi. 3. bölümden sonra tempo toparladı, karakter dinamikleri oturdukça "yemek yerken açmalık" moduna geçti bende de. Özellikle son bölümdeki [spoiler sayılabilecek olay] sahnesinde gerçekten güldüm.

Z Anime için de şöyle bir not düşeyim: OP tamam efsane ama aradaki sessiz sahnelerdeki ses tasarımı bence esas asıl farkı yaratıyor. Müzik patlamadığı sahnelerde bile gerilim ve atmosfer kurmayı başarıyorlar. Stüdyo da belli ki bu projeye özel ekstra efor koymuş.

Sleeper adayı olarak da ben W Anime’yi radar listesine aldım. İlk bölüm biraz yavaş ama 2. ve 3. bölümde dünyasını kurmaya başlayınca "bu sezonun gizli cevheri olabilir" hissi verdi. Henüz çok kişi konuşmuyor ama bence sezon sonuna doğru adını daha çok duyacağız.

Kısacası bu kış sezonu baya dolu, geçmiş kışlarla kıyaslayınca "çöp" demek haksızlık gibi geliyor. Listeye başka ne ekliyorsunuz merak ettim, özellikle spor veya slice of life tarafında öneri arıyorum.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.