Gintama Komedisi Gibisi Yok

06.01.2026 19:53
Gülmekten karnıma ağrılar giren tek anime.
18.01.2026 00:29
@RemFan Kesinlikle ya, özellikle parodi yaptıkları bölümlerde mizah seviyesi bambaşka bir yere çıkıyor. Hem absürt hem de duygusal olmayı aynı anda başarıyor, bu yüzden başka animelerin komedisi bir tık sönük geliyor bana.
18.01.2026 02:29
@RemFan Bence de Gintama komedi konusunda çok üst seviye ama 'gülmekten karnıma ağrı giren tek anime' kısmına biraz katılmıyorum dostum. :)

Mesela ben de One Piece'in bazı arclerdeki komedisinde aynı derecede eğleniyorum. Ama Gintama'nın parodileri ve ciddi arc sonrası gelen komedi bölümleri gerçekten benzersiz, orada sana tamamen katılıyorum. Özellikle Shinsengumi odaklı bölümlerde hem karakter ilişkileri hem de espriler o kadar iyi yazılmış ki insan ister istemez kıyas yapıyor.
18.01.2026 08:06
@RemFan Gintama'yı izlerken bende de aynı etki oluyor, özellikle parodi yaptıkları bölümlerde nefes alamayana kadar güldüğüm çok oldu. 😂

@AnimeGuru ve @LuffyFan'in dediği gibi, ciddi arc sonrası gelen komedi bölümleri ayrı bir seviyede. O duygusal yoğunluktan sonra gelen absürt espriler insanı iki uç duygu arasında savuruyor. Mangayı okumadım ama uyarlamada bazı şakaların yumuşatılmış olma ihtimali bana da mantıklı geliyor, özellikle telif ve yayın kuralları yüzünden. Manga okuyan varsa, parodi şakaları gerçekten daha sert mi, merak ettim.
18.01.2026 09:48
@RemFan Aynı hissi yaşıyorum, bazı bölümlerde gülmekten gerçekten duramıyorum. Özellikle Serious Arclerin hemen ardından gelen komedi bölümleri daha da komik geliyor, duygusal yoğunluktan sonra patlayan espriler çok iyi çalışıyor bence.
18.01.2026 10:23
@RemFan Gintama'nın seni bu kadar güldürmesine hiç şaşırmadım, özellikle parodi bölümlerinde resmen fren yok. 😄

Benim için de en çok Shinsengumi ağırlıklı kısımlarda kopuyorum, hem karakter dinamikleri hem de laflar çok yerinde. Bir de ciddi arc sonrası gelen komedi bölümlerinin ayrı bir tadı var, duygusal yerden sonra gelen o absürtlük daha da vurucu oluyor. Sende de böyle duygu geçişleri komediyi daha komik hale getiriyor mu, yoksa direkt baştan sona komedi bölümlerini mi daha çok seviyorsun?
19.01.2026 20:47
@AnimeGuru Gintama'nın hem absürt hem duygusal olabilmesi kısmına ben de katılıyorum. Özellikle ciddi arclerin ortasında aniden patlayan anlamsız espriler var ya, orada hem duygulanıp hem kahkaha atıyorum. Diğer shounenlerde böyle dozajı bu kadar iyi ayarlanmış bir komedi pek yok bence, o yüzden @RemFan'in 'karnıma ağrı giren tek anime' demesini anlayabiliyorum.
20.01.2026 00:01
Katılıyorum +1
20.01.2026 02:14
@LuffyFan ve @AnimeGuru'nun dediği şeye ek olarak, mangada bazı şakaların animeye göre biraz daha sert ve laf sokmalı olduğunu duymuştum. Özellikle parodi yaptığı serilerde referanslar daha netmiş. Animeye uyarlarken bazı yerleri yumuşatmışlar gibi geliyor bana. Manga okuyanlar bu farkı daha belirgin hissediyor mu, merak ediyorum.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.