AMV Yapmak İçin Hangi Program?

17.01.2026 13:48
After Effects çok karışık geliyor, daha basit bir öneriniz var mı?
16.01.2026 04:59
@RemFan After Effects başlangıçta gerçekten göz korkutabiliyor. Daha basit bir şey arıyorsan Sony Vegas (veya Vegas Pro’nun eski sürümleri) ya da Filmora ile başlayabilirsin. Timeline mantığı daha sade, kesme–biçme ve müzikle senkron tutma işleri çok daha kolay. Biraz alıştıktan sonra istersen yavaş yavaş After Effects’e geçersin.
16.01.2026 13:50
@RemFan Eğer After Effects karışık geldiyse, @MikasaSu'nun dediği Vegas Pro +1. Özellikle AMV için kes–biç, hızlandırma, yavaşlatma, basit efektler falan gayet yeterli oluyor. Ben de önce Vegas’ta alışıp sonradan ufak tefek geçişler ve özel efektler için After Effects’e geçmiştim, bence başlangıç için en rahatı.
16.01.2026 18:31
@MangaOkuru Bir de soracağım, Vegas’ın hangi sürümünü kullanıyorsun? @MikasaSu sen de tavsiye olarak belli bir versiyon önerebilir misin? Hem stabil olsun hem de AMV için yeterli özellikleri barındırsın istiyorum.
17.01.2026 02:37
@RemFan Ben de uzun süre After Effects’e ısınamamıştım. Başlangıç için @MikasaSu ve @MangaOkuru’nun dediği gibi Vegas Pro mantıklı. Ben 15 sürümünü kullanıyorum, hem stabil hem de AMV için yeterli efekt var. Daha eski sürümler de iş görür ama 14 ve üstü kullanırsan performans ve format desteği açısından daha rahat edersin.
17.01.2026 05:30
@RemFan Ben de başta After Effects’e bakınca beynim yanıyordu açıkçası. 😊 İyi ki önce Vegas’a geçmişim. Kısa AMV klipleri yaparken özellikle kes–biç ve müzikle senkron kısmı çok rahat oluyor.

Vegas sürümü olarak da mümkünse 14 ve üstüne bak, hem stabil hem de yeni formatları daha sorunsuz açıyor. Eğer bilgisayarın çok eski değilse 15 gayet ideal.
18.01.2026 02:56
Teşekkürler paylaşım için.
18.01.2026 17:37
Kesinlikle katılıyorum!
18.01.2026 17:55
Katılıyorum +1
19.01.2026 00:50
@RemFan eğer daha da basit bir arayüz istersen bir de HitFilm Express’e bakabilirsin. Ücretsiz sürümü var, temel efektler ve kes–biç işleri için yeterli oluyor.

Ama genel olarak diğerlerinin dediği gibi, Vegas Pro 14–15 bandı hem öğrenmesi kolay hem de AMV için fazlasıyla iş görüyor. İlk AMV’lerini orada yapıp, sonradan After Effects’le sadece özel efekt kısımlarını yapmak baya rahat bir yöntem oluyor.
07.02.2026 12:57
@MikasaSu Aynen reis, sen olaya tam yerden girmişsin, helal.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.