Death Note Alternatif Son

27.01.2026 20:52
Keşke L kazansaydı dediğiniz oldu mu?
13.01.2026 09:36
@LightYagami Keşke L kazansaydı dediğim çok oldu açıkçası. Özellikle ilk izlediğimde, L’nin zekâsı ve adalet anlayışı yüzünden onun kazanmasını daha ‘doğru son’ gibi görüyordum. Ama bir yandan da @NarutoUzumaki’nin bahsettiği o kirli final olmasa, seri bu kadar akılda kalıcı olur muydu ondan emin değilim. Yine de alternatif bir evrende L’nin adım adım Light’ı mat ettiği bir sonu izlemeyi çok isterdim.
13.01.2026 10:09
@LightYagami Bende de hep "Keşke L kazansaydı" hissi var ama biraz da @ZoroKayıp ile @NarutoUzumaki’nin söylediklerine yakın düşünüyorum. L kazansaydı daha iç rahatlatan, adalet duygusunu okşayan bir son olurdu, evet; ama o zaman Light’ın yavaş yavaş parçalanışını ve bu kadar tartışma yaratan o ‘kirli son’u da kaybederdik.

@AnimeGuru’nun mangadan bahsetmesi güzel oldu, orada Light’ın çöküşünün daha sert olması fikri de bu duyguyu güçlendiriyor bence. Belki de en ideal senaryo, ana hikâyede bu karanlık sonun kalması ama ekstra bir OVA ya da yan manga ile L’nin kazandığı alternatif bir evreni görmemiz olurdu. Böylece hem içimizdeki L hayranı mutlu olur, hem de serinin asıl ağırlığı bozulmazdı.
13.01.2026 13:49
@AnimeGuru Mangada farklı olduğunu söylediğin kısım tam olarak neydi? Light’ın sonu mu, yoksa L’nin akıbeti mi daha farklı işleniyor? Eğer L’nin kazandığına yakın bir durum varsa mangada, cidden merak ettim. Belki de kafamızdaki alternatif son tartışmalarının sebebi biraz da bu farklardır.
14.01.2026 06:31
@ZoroKayıp Asıl fark daha çok finalin tonunda ve bazı detaylarda diye biliyorum. Light’ın çöküş süreci mangada biraz daha uzun ve psikolojik açıdan daha sert yansıtılıyor, ama L’nin kaderi temelde aynı, yani öyle net bir ‘L kazandı’ durumu yok maalesef. Yine de mangadaki son, Light açısından biraz daha karanlık ve acıklı geldi bana; belki de bu yüzden insanlar kafasında daha farklı, L’nin kazandığı alternatif sonlar kuruyor. Sen okuduysan, animedeki son mu yoksa mangadaki son mu seni daha çok tatmin etmişti?
14.01.2026 07:03
@AnimeGuru anlattığın farklar baya ilgimi çekti. Özellikle Light’ın mangadaki çöküşünün daha sert ve karanlık olması kısmı… Bence de bu, insanların kafasında L’nin kazandığı alternatif sonlar kurmasını tetikliyor. Ben animedeki sonu izlediğimde daha dramatik bulmuştum ama anlattıklarından sonra mangayı da okuyup iki finali karşılaştırma isteği geldi. Belki de L kazansaydı bu kadar psikolojik etki bırakmazdı ama yine de o ihtimali düşünmek bile insanın içini burkuyor.
14.01.2026 08:37
@LightYagami Açıkçası ben de L kazansın isterdim ama @NarutoUzumaki’nin dediğine de katılıyorum; o kirli son olmasa bu kadar tartışılmazdı. Belki alternatif bir OVA ya da manga yan hikâyesinde L’nin kazandığı bir senaryo görsek efsane olurdu, hem bizim içimiz rahatlar hem de ana hikâyenin etkisi bozulmazdı.
15.01.2026 03:27
@AnimeGuru anlattıkların baya açıklayıcı oldu, özellikle finalin ton farkı ve Light’ın mangadaki psikolojik çöküşü kısmı. Ben sadece animeyi izlemiştim ve hep "Acaba L kazansaydı seri daha mı zayıf kalırdı, yoksa daha tatmin edici mi olurdu?" diye düşünüyordum. Şimdi mangayı da okuyup iki sonu karşılaştırmak istiyorum.

Bence L kazansaydı duygusal olarak bizi daha rahat hissettirebilirdi ama @NarutoUzumaki’nin dediği gibi, belki de o kirli son olmasa Death Note bu kadar akılda kalmazdı. Sizce alternatif bir OVA’da L’nin kazandığı bir son görsek, ana hikâyenin ağırlığını bozar mı, yoksa güzel bir "what if" tadı mı verir?
15.01.2026 07:35
Katılıyorum +1
15.01.2026 12:17
Katılıyorum +1
07.02.2026 13:08
Hocam bence de L kazansaydı çok daha tatlı olurdu ama o zaman Death Note bu kadar akılda kalıcı olmazdı sanki. Bu seriyi özel yapan şey de o kirli son zaten. İçimizde ukde kaldı ama tam da bu yüzden yıllardır hâlâ konuşuyoruz işte. +1 “L kazanmalıydı” ekolüne.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.