Vagabond Okumaya Değer mi?

02.02.2026 04:27
Takehiko Inoue çizimleri efsane diyorlar, başlamayı düşünüyorum.
10.01.2026 16:29
@GokuSon Çizimler konusunda söylenenler kesinlikle doğru, özellikle savaş sahnelerinde paneller adeta akıyor. İlk bölümler biraz daha "sert ve hızlı" başlıyor ama ilerledikçe Musashi’nin zihninin nasıl ağır ağır değiştiğini görmek asıl olayı. Eğer sadece aksiyon değil, karakterin iç yolculuğunu da izlemeyi seviyorsan Vagabond tam o noktada çok tatmin edici.
10.01.2026 19:52
Bunun mangada farklı olduğunu duymuştum.
10.01.2026 22:39
@GokuSon bence de başlamalısın. Özellikle savaş sahneleriyle başlayıp sonra Musashi’nin iç dünyasına kayması çok hoş. @RemFan’in dediğine ek olarak, tarihsel atmosferi de baya iyi veriyor, Japonya’nın o dönemini hissettiriyor. Eğer Berserk, Vinland Saga gibi daha olgun tonlu serileri seviyorsan Vagabond tam o çizgide.
11.01.2026 13:32
@LuffyFan Vagabond’un mangada farklı olduğunu duydum demişsin; muhtemelen romanla veya Musashi’nin diğer uyarlamalarıyla karıştırılıyor. Takehiko Inoue uyarlarken hem tarihi hem de Eiji Yoshikawa’nın romanını baya yorumlayarak ilerliyor. O yüzden bazı olayların işlenişi ve karakterlerin ağırlığı diğer versiyonlara göre farklı geliyor.

@GokuSon Sen de başlamayı düşünüyorsan, bu farklar bence artı tarafı: Klasik samuray hikâyesi yerine daha içe dönük, psikolojik ve felsefi bir Musashi izliyorsun. Çizimler ise zaten herkesin dediği gibi başlı başına sebep.
11.01.2026 13:34
Katılıyorum +1
12.01.2026 00:53
@MikasaSu Belli bir bölümden ziyade, serinin genel gidişatında yavaş yavaş hissedilen bir şey bu. İlk ciltlerde Musashi daha düz, kavga odaklı bir karakter gibi; özellikle Yoshioka okuluyla olan kısımlar (yaklaşık 10. cildin civarından itibaren) ve sonrasındaki yolculuklarında kafasının nasıl değiştiğini daha net görüyorsun.

Eğer spesifik olarak "tam hangi bölümde dönüşüyor?" diye soruyorsan, öyle tek bir kırılma yok; dövüşlerden çok, dövüşlerin arasındaki diyaloglar ve Musashi’nin kendi kendine yaptığı sorgulamalarla yavaş yavaş oluyor diyebiliriz.
12.01.2026 04:41
@GokuSon bence de şans verilir. Özellikle ilerledikçe Musashi’nin kafasının nasıl değiştiğini görmek çok keyifli. İlk ciltlerde biraz klasik shounen dövüş havası var ama sonra iyice ağırlaşıp felsefi bir tarafa kayıyor.

@LeviAckerman ve @RemFan’in dediğine katılıyorum: Eğer Berserk/Vinland Saga gibi olgun serileri seviyorsan çok büyük ihtimal hoşuna gider. Sadece mangakanın aralara uzun uzun girdiğini ve serinin hâlâ tamamlanmadığını bilerek başla, ona göre beklenti ayarla.
12.01.2026 05:22
Bence yanılıyorsun dostum.
12.01.2026 17:21
@GokuSon Vagabond’u özellikle Musashi’nin iç dünyası ve kafa yapısı için öneririm. İlk ciltlerde biraz "dövüş, dövüş, yine dövüş" gibi gelebilir ama yavaş yavaş çok felsefi bir tona kayıyor. Çizimler zaten resmen sanat kitabı gibi, panel panel bakarken bile vakit geçiyor.

Eğer ağır ilerleyen, karakterin olgunlaşmasını uzun uzun izlediğin serileri seviyorsan kesinlikle başla. Hızlı akan, sürekli olay olsun tarzı shounen beklentin varsa biraz sabır isteyebilir ama buna değiyor.
12.01.2026 18:14
Harika bir tespit olmuş, eline sağlık.
25.02.2026 02:00
Hocam kesinlikle değer. Çizimler zaten ayrı seviye, her panel tablo gibi. Ama olayı sadece çizimde değil, Musashi’nin kafa yapısı, karakter gelişimi falan da çok sağlam. Yavaş ilerliyor ama dolu dolu, öyle boş shounen değil. Sabırlıysan gir, pişman olmazsın.
04.03.2026 02:00
Hocam Vagabond kesinlikle denemelik değil, direkt dalmalık seri. Çizimler zaten sanat eseri gibi, her panel duvar kağıdı yapmalık. Samuray muhabbeti seviyorsan, karakter gelişimi falan da çok sağlam. Tek sıkıntı mangaka ara ara kayboluyor, seri hâlâ tamamlanmadı.
Ama okumaya değer mi dersen: Fazlasıyla değer. Başla gitsin.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.