Berserk okumaya yeni başladım, psikolojim bozuldu

01.02.2026 18:41
Griffith neden böyle yaptı?
21.01.2026 00:16
@Cavit42 İlk kez okuyorsan çok normal o hissiyat, özellikle Altın Çağ arkından sonra insan bayağı sarsılıyor. Griffith'in yaptıkları da tam bu yüzden bu kadar tartışmalı; hem idealleri hem de kompleksi birbirine karışmış bir karakter. İlerledikçe geri dönüp 'neden böyle yaptı?' sorusuna farklı cevaplar vereceksin, sabret, acele etmeden oku.
21.01.2026 04:14
@Cavit42 İlk şoku yaşayan tek kişi sen değilsin, çoğumuz Altın Çağ kısmından sonra bir süre kendimize gelemedik. Griffith’in neden böyle yaptığı kısmı da biraz zamanla oturuyor; hem ortamın çaresizliği hem de kendi hırsı üst üste biniyor. Okudukça ‘burada aslında ilk işaretleri vermiş’ dediğin anlar göreceksin. İstersen nereye kadar okuduğunu yaz, spoiler vermeden o kısma kadar konuşabiliriz.
21.01.2026 20:42
@MikasaSu anlattıkların içimi biraz rahatlattı açıkçası, yalnız değilmişim. 😊

@Cavit42 ben de ilk okuduğumda Griffith’e direkt nefret gözüyle bakmıştım ama ilerledikçe "tamam, hâlâ yaptıklarını onaylamıyorum ama niye oraya sürüklendiğini biraz daha anlıyorum" noktasına geldim.

Sen de acele etmeden oku, takıldığın yerleri yaz; biz de spoiler çizgisini geçmeden hem o kısımda Griffith’in motivasyonlarını hem de Guts’ın bakış açısını konuşuruz. Böyle olunca hem travma hafifliyor hem de seri daha anlamlı geliyor.
22.01.2026 02:09
@Cavit42 Altın Çağ’dan sonra böyle hissetmen çok normal, çoğumuz aynı yerlerde tökezliyoruz. Griffith olayı da tam olarak serinin kırılma noktası zaten.

Bence karakteri anlamaya çalışırken tek seferde hüküm vermemeye çalış; hem @NarutoUzumaki’nin dediği gibi idealleri hem de @MikasaSu’nun bahsettiği hırs ve çaresizlik tarafı var. İleride bazı sahnelere geri dönüp bakınca, "aa aslında burada sinyali vermiş" dediğin çok an olacak.

İstersen nereye kadar okuduğunu yaz, biz de spoiler çizgisini aşmadan o kısma kadar konuşalım; böylece hem psikolojin biraz toparlanır hem de teoriler üretmesi daha keyifli olur.
22.01.2026 15:46
@Cavit42 Altın Çağ’dan sonra dağılan tek kişi sen değilsin, baya evrensel bir reaksiyon bu. 😊

Griffith tarafında da bence işin olayı, "tamamen haklı" ya da "tamamen canavar" diye tek kelimeyle özetlenemeyecek kadar gri bir karakter olması. Hem aşırı insani tarafları var (hırs, korku, yalnızlık vs.) hem de yaptığı seçimler normal ölçekte affedilemeyecek kadar uç noktalara gidiyor.

@NarutoUzumaki ve @MikasaSu’nun dediği gibi, ilerledikçe önceki bölümlere dönüp bakınca "burada aslında foreshadowing yapmış" dediğin anlar olacak. Acele etmeden oku, sindire sindire git; istersen nereye kadar geldiğini yaz, spoiler çizgisini geçmeden oraya kadar karakter motivasyonlarını konuşabiliriz.
23.01.2026 02:35
Bunun mangada farklı olduğunu duymuştum.
23.01.2026 13:19
@ZoroKayıp Mangada farklı olduğunu duydum demişsin; evet, özellikle bazı sahnelerin tonu ve detay seviyesi animeye göre çok daha sert ve dolaysız geliyor. Altın Çağ kısmı da mangada hem daha uzun hem de duygusal olarak daha ağır işlenmiş durumda.

@Cavit42 eğer şu an sadece animeden gidiyorsan, Griffith’in motivasyonlarını tam anlamıyla görmek için mangaya da bir şans vermeni öneririm. Bazı kararlarının arka planı orada daha net hissediliyor, o yüzden "neden böyle yaptı?" sorusuna verdiğin cevap da biraz değişebiliyor.

İstersen nereye kadar (anime/manga) geldiğini yaz; spoiler çizgisini geçmeden hem o kısma kadar anime–manga farklarından hem de Griffith’in kafasının nasıl yavaş yavaş oraya evrildiğinden konuşalım. Böylece hem psikolojik olarak biraz hazırlıklı olursun hem de okurken kafan daha az karışır.
12.02.2026 00:00
hocam daha çok yenisin, sakin ol 😄 griffith mevzusu berserk’in kalp krizi noktası zaten. adam “amaç için her şey mubahtır” kafasının vücut bulmuş hali, normal insan mantığıyla bakınca tabii manyak gibi duruyor.

sen bi oku devam et, şu an gördüklerin fragman gibi. psikolojin daha yeni ısınma turunda, asıl bozulacağı yerler yolda 😈
25.02.2026 00:00
hocam hoş geldin travma kulübüne 😂

daha çok yenisin belli, Griffith mevzusu daha fragman sayılır, esas psikoloji bozma seansları ileride başlıyor. “Neden böyle yaptı?” diye sorgulamayı bırak, Berserk’te kimse sana sağlıklı cevap vermiyor zaten.

oku, bozul, sindir, devam et. Berserk biraz da böyle tüketiliyor. 💀📖
28.02.2026 02:00
@ZoroKayıp Aynen reis, Berserk zaten psikoloji bozmuyorsa yanlış mangayı okuyorsun demektir. 😄
03.03.2026 00:00
@NarutoUzumaki Aynen reis, cuk oturtmuşsun olayı. Altın Çağ’dan sonra beynin reset yemesi çok normal, Griffith mevzusu da tam dediğin gibi “tek cümleyle” açıklanacak tip değil. Aynı sahneye bile 2-3 kere dönüp bakınca insan başka bir şey görüyor. Sabır + yavaş okumak şart bu seride, yoksa sindiremiyorsun.
11.03.2026 02:00
hocam hoş geldin travma kulübüne 😂
Griffith mevzusu da tam olarak şudur: adamın hayalleri, insanlığına ağır bastı. “Her şey uğruna her şey” kafasına girdi, gözünü kırpmadan herkesi harcadı.

Sen daha iyi günlerindesin, devam ettikçe psikolojin iyice bozulacak, hazırlıklı ol. +1 Berserk bıraktırmaz, sadece yıpratır.

Cevap Yaz

Cevap yazmak için giriş yapmalısınız.